Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  Култура

Канибалите јадат бронзени глави
В��ндализам на кејот „Сергеј Есенин" во Струга

Никол Кидман го отвори Римскиот фестивал
На првиот Римски филмски фестивал македонскиот филм „Контакт“ е во програмата „Њу синема“


Комплексот киносали „Култура" им се враќа на сопствениците
Со затворање на кината „Култура", „Манаки" и „Парадизо" престануваат да постојат и „Градски кина"
© 2001 Утрински Весник, сите права задржани