Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  Политика


Од идната година вишокот производство ќе го пласира фирма управувана од меѓународни топ-менаџери: Ацо Спасеноски

Интервју: Ацо Спасеноски
Земјоделците в година ќе се обучуваат за користењето на фондовите на ЕУ
Министерот за земјоделство вели дека пари за земјоделството од европските фондови може да очекуваме дури од 2008 година


Вие, Македонците во Србија сте гарант на нашето добрососедство со Србија, вие сте наши вистински амбасадори, вие сте огледало на својата татковина, рече претседателот Црвенковски во Јабука

Македонските колонисти во Војводина луѓе со две татковини
Во селата Јабука, Качарево и Глогоњ Македонците го негуваат идентитетот, културата и јазикот
© 2001 Утрински Весник, сите права задржани