Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  Македонија


Иако доби 900.000 евра на Бинго, Љупчо Каранфиловски од битолското село Дихово не сакаше да се скрие од јавноста. "Утрински весник" првпат ја  објавува фотографијата на Каранфиловски со сопругата снимени 1998 година

Парите се подготвени, „Лотарија" го очекува битолскиот милионер
Среќниот добитник може да подигне во готово само 15.000 евра во денарска противвредност

Во Бегниште 2 милиона килограми грозје ќе скапе на лозјата
Купувачи не можат да стасаат во селото поради лошиот и небезбеден пат


Можноста дека водата е загадена од рудникот „Тораница" била и причината на овие луѓе да им се изгради водовод, но тие поради немање приходи се  откажале од него: Ѕвонко Стојковски од село Узем

Уземчани пијат сомнителна вода, а немаат пари да се приклучат на новиот водовод
Донаторите усно ч се заканиле на Општина Крива Паланка дека нема веќе да ја вклучуваат во проекти


Миклош Маршал и Сашо Ордановски

Маршал: Морав да и ставам крај на сапуницата во „Транспарентност"
Директорот на ТИ порачува антикорупционерите да се ослободат од политички влијанија

© 2001 Утрински Весник, сите права задржани