Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  На прво место


Доколку се поништи тендерот, Австријците најавуваат дека инвестицијата од 750 милиони евра ќе ја пренасочат во друга земја од регионот: од потпишувањето на договорот за продажба на „Дистрибуција"

Владата бега од инвестиција тешка 750 милиони евра
Владата подготвува терен да го поништи тендерот за продажба и ќе ја активира термоцентралата „Неготино"


Смената на цариниците се вршела под надзор на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Силвана Бонева

Гевгелиската царина ставена под капа на Силвана Бонева
Од триесетина вработени цариници на преминот Стар Дојран се сменети сите дојранци


За разлика од лидерската трка, во која не се очекува неизвесност, нова препрека на патот кон посакуваното партиско единство во СДСМ би можела да биде изборот на партискиот генерален секретар

Промоцијата на Шекеринска во нов лидер на СДСМ на 5 ноември
Бучковски предлага замена на делегатскиот систем во СДСМ со непосредни избори


Неофицијално, на ДТУ вчера немало никакви активности, што подразбира дека и полицијата викендов не ги обработувала сомнителните досиеја и дипломи

Неизвесно во кој состав ќе заседава Сенатот на Тетовскиот универзитет
Сади Беџети изјави дека Владата може да менува ректор кога сака

© 2001 Утрински Весник, сите права задржани