Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  Култура

   

 

Списанието „Филтер" во нова форма

Списанието за популарна култура „Филтер“, што во вид на месечник излегуваше до април годинава, се враќа во малку поинаква форма, но уште побогато и подостапно. Новиот „Филтер“ ќе се објавува на Интернет адресата www.mojfilter.com и ќе ги задржи сите препознатливи карактеристики: елегантен, минималистички дизајн што гарантира прегледност, како и ексклузивни содржини распоредени во рубриките Експрес, Акција, Фонотека, Видеотека, А-капела и Сцена.
Покрај тоа што новиот „Филтер“ е бесплатен, најважната промена е што списанието ќе се ажурира секојдневно, а тоа на неговите читатели ќе им овозможи да добиваат многу повеќе информации.
„Изминатите десетина дена беа извршени последните тестирања на функционалноста и откако се уверивме дека “Филтер е брз, достапен и интуитивен портал кој со ништо не заостанува зад сличните вакви проекти во светот, го пуштивме во употреба, вели уредникот на ова списание, Емил Хаџи-Панзов.
Веќе се објавени повеќе вести и рецензии на албуми и филмови, како и ексклузивни интервјуа со ди-џеј Вајлдчајдл и Софа Срферс.                                    (Т.И.)
© 2001 Утрински Весник, сите права задржани