Број 983 понеделник, 16 октомври 2006


  Некролог


<HR><B>СЕЌАВАЊЕ</B><BR>На нашиот сопруг, татко и дедо
СТОЈАН ТОДОРОВСКИ - КАРПА
1979 - 2002 <BR><BR> Сопругата Марија, ќерките Зорица и Снежана со семејството<HR>


<HR><B>СЕЌАВАЊЕ</B><BR>На нашата мајка, свекрва и баба
СТОЈАНКА МИХАЈЛОВСКА
2000 - 2002<BR><BR>Семејство Михајловски<HR>

<HR><B>ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН</B><BR>на
ДИМЧЕ КОЊАНОВСКИ
дипл. град. инженер од Охрид<BR><BR>Драги наш Димче,<BR>Цели пет години нашите срца беа свиени од болка за твојата лоша судбина, но сепак се надеваме дека ќе се избориш храбро и ќе се вратиш во нормалниот живот да продолжиш со остварување на твоите животни населби и идеали.<BR>Сега ни останува само да тагуваме за тебе и да живееме со спомените за тебе.<BR><BR>Почивај во мир мил наш братучеду.<BR><BR>Од твоите,<BR>Славе и Петре Шерденковски со фамилиите<HR>

<HR><B>НЕПРЕБОЛ</B><BR>за
ДИМЧЕ КОЊАНОВСКИ
дипл. град. инж. од Охрид <BR><BR>Драги наш Димче,<BR>Голема е нашата тага и болка по тебе.<BR>Го живееше животот многу интензивно, брзаше да ги оствариш своите желби и идеали, многу од нив оствари. Но, судбината беше немилосрдна, ти ги скрши крилата во самиот полет. Се бореше храбро цели пет години, но не издржа.<BR>Почивај во мир, си остави достоен наследник кој ќе го продолжи твоето дело и ќе оствари сe што ти нестигна.<BR>Во нашите срца ќе живеат вечно спомените за тебе.<BR><BR>Од твоите вујковци, Јосиф, Митре и Божо Шерденковски со своите фамилии<HR>


<HR><B>ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ</B><BR>На нашиот братучед
ВАНЧО КОРТЕЛОВ
Од Ице, Томе, Кољо Каркалашеви со фамилиите<HR>


<HR><B>ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН</B><BR>На ден 3 октомври 2002 година (четврток), се навршуваат четириесет тажни денови од смртта на нашата сакана мајка и баба
ХРИСУЛА ПОПОВСКА
Вечно ќе живееш со нас.<BR>Поменот ќе се одржи на Градските гробишта Бутел во 11 часот.<BR><BR>Од ќерката Мирка, зетот Љупчо и внукот Влатко<HR>
© 2001 Утрински Весник, сите права задржани