Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  Култура

Канибалите јадат бронзени глави
Вандализам на кејот „Сергеј Есенин" во Струга

Никол Кидман го отвори Римскиот фестивал
На првиот Римски филмски фестивал македонскиот филм „Контакт“ е во програмата „Њу синема“


Комплексот киносали „Култура" им се враќа на сопствениците
Со затворање на кината „Култура", „Манаки" и „Парадизо" престануваат да постојат и „Градски кина"
© 2001 Утрински Весник, сите права задржани