Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  Шарена страница

   

 

Деветти Лајонс клуб во Македонија

Во саботата вечерта во хотелот „Стоун бриџ" беше официјално отворен деветтиот Лајонс-клуб во Македонија, кој ќе го носи името „Денариус", со што тие формираат регија. На прославата присуствуваа интернационалниот директор на Европа за Лајонс- клубовите, Ернес Муслиу, и неговата сопруга, координаторот за Македонија, Јанез Бохович, амбасадорот на Словенија, Марин Шифтер, и други значајни претставници. Меѓу многубрјните гости беа и членови на Лајонс-клубовите во Македонија, а за нивната забава беше задолжена Биба Додева со нејзиниот бенд и танчарска двојка.

© 2001 Утрински Весник, сите права задржани