Број 2208 понеделник, 16 октомври 2006


  Економија

   

 

Во Виница се отвора погон за чевли

ВИНИЦА - Од денес со работа ќе стартува новиот погон за изработка на чевли кој го отвора овдешната фабрика за земјоделска механизација „Агробар". Идејата е да се искористи слободниот простор во старата административна зграда и да се обезбеди поголема вработеност во градот. За почеток, во овој нов винички стопански капацитет ќе бидат вработени триесет работници. Работа за овој погон ќе обезбедува штипска „Баргала", која ги има обезбедено своите производствени капацитети и за наредната деловна година. (И.Б.)

© 2001 Утрински Весник, сите права задржани